Село Білоберізка (gps-треки)

Білоберізка — село в Україні, центр Білоберізької сільської територіальної громади Верховинського району Івано-Франківської області.

Одне з найбільших сіл району розташоване на лівому березі річки Черемош. Площа території — 20 км². Населення — більше 1600 осіб. Білоберізка розташована на відстані 33 км від районного центру. Початок історії села датується XVII cт.

Там, де найвищі вершини Українських Карпат, течуть Біла річка і Чорна річка. По берегах росте і ронить білий цвіт у пінисту течію черемшина, то ж і річку, яку творять Біла й Чорна водойми, названо колись Черемошем. На березі Черемошу розкинулося по горах мальовниче верховинське село Білоберізка, що прекрасно вписується у вінок інших сіл, які носять назви, утворені від певних порід дерев: Красноілля, Ільці, Ясенів, Яворів, Березів…

Стало відкриттям, що в одному місці, на одній дорозі є аж 5 туристичних об’єктів. Це сам Писаний з чудовими краєвидами, водоспади «Надія» (Ціви) та «Млинський», скеля «Кам’яна Баба» та камінь Довбуша. На водоспаді Млинський є чудова кам’яна глибока чаша для купання, нічим не гірша, ніж легендарна Терношорська Купіль Мавок в Снідавці.

До речі, відео походу на Писаний камінь із села Білоберезка вже переглянули більше 100!!! тисяч людей.

Білоберезка – Водоспад Ціви (Надія) – Писаний Камінь (gps-трек)

Білоберезка – Водоспад Ціви (Надія) gps-трек

Похід на Камяну Бабу (Білоберезка)

Похід на Камінь Довбуша (Білоберезка)

Похід до 100-річної хати Михайлишина (Білоберезка)

Похід на гору Синя Кичера (Білоберезка)

Похід Синя Кичера – Писаний Камінь

Писаний камінь – Хата Баби-Параски – Томаківський камінь

Автор тексту та треків гід Тарас Пасимок. Фотограф Василь Іваночко.


Один коментар до “Село Білоберізка (gps-треки)”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Піші та велопрогулянки, походи та веломаршрути Карпатами – Косів, Косівський та Верховинський райони – для вас та ваших друзів чи гостей з інших міст!

RSS Нове на туристичному форумі

Туристичний відеоканал