Школа екскурсоводів для підлітків

Як це – бути екскурсоводом? А відео блогером? Спробувати себе у цих професіях мали нагоду учасники освітнього проєкту «Школа екскурсоводів для підлітків» у Косівському музеї Гуцульщини.

Протягом пів року школярі ознайомлювались з професією, опановували мистецтво публічних виступів та переймали досвід музейників під керівництвом Вікторії Яремин, авторки креативної навчальної програми. Жодних лекцій – тільки творчі завдання, ігри, комунікація, робота в групах та мозковий штурм. Діти дізнавалися, як підготуватися до екскурсії, де шукати інформацію, як зацікавити з перших хвилин розповіді, бути привітним та артистичним, мати гарну дикцію та багатий словниковий запас. Знайомились з експозицією музею та історією окремих артефактів.

Для учасників проєкту була організована зустріч з косівським гідом, блогером та мандрівником Тарасом Пасимком, який розповів про свій досвід та дав багато цінних порад.

Тренінги «Школи екскурсоводів для підлітків» проводились за авторською програмою завідувачки музею Вікторії Яремин у рамках проєкту “Освіта у надзвичайних ситуаціях” за підтримки британської організації Street Child UA та партнерів музею з Івано-Франківська ГО Д.О.М.48.24, яку очолює Наталія Вишневецька.

У проєкті Школа екскурсоводів взяли участь семикласники Косівського ліцею імені І. Пилипейка: Вероніка Цикаляк, Сніжана Бордюжак, Анастасія Корпанюк, Максим Мохник, Інна Гулій, Марія Поляк та учениця 8 класу Косівського ліцею імені Я. Мудрого – Мілана Гавриш.

Підсумком навчання стали зйомки відео екскурсії музеєм за участі юних екскурсоводів. Презентація відео відбулася під час урочистого нагородження дипломами випускників освітнього проєкту.

За повідомленням музею.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Піші та велопрогулянки, походи та веломаршрути Карпатами – Косів, Косівський та Верховинський райони – для вас та ваших друзів чи гостей з інших міст!

RSS Нове на туристичному форумі

Туристичний відеоканал