Оглядовий майданчик на горі Буковець-Ріцький (gps-треки)

На сьогоднішній день, ця «конструкція» знаходиться на стадії будівництва. На бетонному постаменті буде стояти 3-метрова статуя Ісуса Христа, над якою, працює відомий скульптор.
З оглядового майданчика відкривається вид не тільки на мальовничі краєвиди Карпат, а також на три церкви, в трьох різних селах нашого району.

А саме головне, цей оглядовий майданчик, зведений на честь нашої спільної перемоги над російським ворогом. До речі, збудований оглядовий майданчик для людей, на власні кошти місцевого жителя.

До речі, відео з майданчика у фейсбуці вже переглянуло більше 50 тисяч людей та лайкнуло більше 1000 людей, адже це новий об’єкт який збудований в 2023 році.

Координати майданчика 48.255922,24.922333

Поруч із майданчиком є ще три цікаві туристичні локації у селі Снідавка: Верхні Терношори, сироварня “Далекі Гори” та Нижні Терношори (Терношорська Лада)

На сайті ВелоКосова вже є опис маршруту на Буковець-Річківський через села Річка та Снідавка, а також є gps-трек та фотозвіт.

Добратись на вершину можна з села Снідавка, або Річка, але там більше болота, бо північна сторона.

В принципі, на гору Буковець-Річківський з висотою 1060 метрів , як і на будь-яку іншу гору, веде багато доріг. І можна безкінечно експериментувати з маршрутами в даному районі.

Гора Буковець-Річківський (1060 м) – це суцільна полонина, на відміну від сусідніх хребтів, тому краєвиди та енергетика дуже схожі на легендарний Свидовець в мініатюрі. Це означає, що вона повністю «лиса», тобто незаліснена. Тому десь із середини підйому вже видно всі сусідні гори на 360 градусів. Хоча варто бути уважним, адже на пасовиськах і на дорозі є багато корів, коней і биків.

Також, неподалік є джерело, де можна поповнити запаси води. Тут фотографуємось і насолоджуємось краєвидами. Добре видно: хребет Брусний, Плоский, Сокільський, Писаний Камінь та весь хребет Ігрець з Чорним Грунем. Їхати цей маршрут варто в гарну погоду, коли сухо, адже місцями тут глибоке болото. До речі, навіть під самою вершиною Буківця живуть люди, але як вони туди добираються зимою?

Трохи нижче буде роздоріжжя. Можна їхати праворуч за маркером, під саму вершину Буківця, або повернути ліворуч і через присілок Безулька села Яворів, спуститися на Снідавку.

Ці дві дороги фактично паралельні, але поїхавши ліворуч, ми будемо їхали вже весь час вниз, тим самим траверсуючи вершину і економлячи сили для зворотної дороги. А праворуч, за маркером, дорога біжить знову вгору, а згодом спускається практично в центр села Снідавка.

Оглядовий майданчик на горі Буковець-Ріцький

Косів-Річка-Гора Буковець-Ріцький-Снідавка

Автор тексту, фото та треків гід Тарас Пасимок. 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Піші та велопрогулянки, походи та веломаршрути Карпатами – Косів, Косівський та Верховинський райони – для вас та ваших друзів чи гостей з інших міст!

RSS Нове на туристичному форумі

Туристичний відеоканал