Олександр Педан + Косів + Терношорська Лада

Олександр Педан побував на Франківщині й розповів про Косівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва у своєму освітньому проекті “УніверCheck”. Телеведучий зауважив творчу атмосферу в навчальному закладі та дуже практичний підхід до навчання.

Також він був вражений пейзажами Косова та його автентичністю. Олександр із донькою навідались на місцевий ринок і придбали там навіть вишиванку, а під час прогулянки горами скупався у гірській річці, попри те, що зйомки відбувалися восени.

Ми в маленькому містечку Косів, що на Прикарпатті, але великому за значенням Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва, що дуже ретельно дбає про збереження нашої історичної спадщини. У майстернях практичного навчання поряд із сучасним обладнанням можна опанувати давні народні пристрої, верстати, які до сьогодні є актуальними у всьому світі!

Телеведучий разом із командою працюють над другим сезоном освітнього тревел-проекту “УніверСheck”.

Телеведучий Олександр Педан на кілька днів завітав на Івано-Франківщину зі зйомками нового сезону освітнього тревел-проекту “УніверCheck”. Мета проекту — розповісти про вітчизняні виші та популяризувати навчання в Україні.

За сюжетом, телеведучий разом із 17-річною донькою Лерою мандрують університетами, дізнаються різноманітність спеціальностей, інспектують гуртожитки, знайомляться з місцевим студентським ком’юніті, досліджують логістику та особливості міста, у якому знаходиться виш.

—Сьогодні важливо цінувати та популяризувати українське, — каже телеведучий Олександр Педан. – Рівень освіти у нас не нижчий, ніж за кордоном. В Україні багато професіоналів своєї справи. І сьогодні, як ніколи, важливо розповідати про це, мотивувати молодь залишатися, навчатися тут і розвивати країну.

На Івано-Франківщині команда освітнього тревелу “УніверCheck” обрала відразу два виші:  безпосередньо в Івано-Франківську та інститут у місті Косів.

Василь Данилюк підсобив з велопрокатом, а гід Тарас Пасимок провів цікаву безкоштовну екскурсію: по Косівському базарувелоекскурсію по Косову та пішохідну екскурсію на Терношорську Ладу. Тарас розповів про одне з наймістичніших місць Карпат — Терношорську Ладу, це скельний комплекс розташований на південному схилі гори Терношора (989,9 м над рівнем моря), на межі двох високогірних сіл: Снідавки і Яворова Косівського району.

Також була нагода познайомитись із реперкою Аліною Паш, яка теж часто буває на Косівському базарі і знаходить цікавий одяг для своїх нових сценічних образів.

У другому сезоні “УніверCheck” ми робимо акцент на професіях, щоб молодь спершу визначалася, ким вона хоче буде, а вже потім, відповідно до цього бажання, обирала виш, — пояснює Олександр Педан. — На Франківщині є дуже гідні університети, які навчають спеціалістів певного профілю. В Україні таких небагато.

Також зіркове сімейство познайомить з кожним містом області, розповість про їхні переваги та особливості.

  1. показали єдиний і унікальний для України інститут, який випускає митців та плекає традиції народного мистецтва;
  2. відвідали практичні заняття майбутніх ткаль та ювелірів;
  3. спробували -надцяту студентську шаурму;
  4. показали, де тусить молодь у Косові;
  5. відвідали гуртожиток митців, де душ працює всього двічі на тиждень;
  6. продемонстрували унікальну красу Прикарпаття, де Сашко навіть встиг скупатися в крижаній воді;
  7. відвідали майстерні українського бренду “Ґушка” та гончара Сергія Дутки.

І показали й розказали ще багато-багато іншого про навчання та життя митців…

Дане відео у фейсбуці переглянуло за півроку більше 200 тисяч людей, а в ютубі вже більше 130 тисяч переглядів! Більше фото з Олександром Педаном дивіться – тут

Як відомо, найкращий спосіб мандрувати Косівщиною – це велосипед! Саме тому всі детальні описи маршрутів та gps-треки описані мною на сайті «ВелоКосів».


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Піші та велопрогулянки, походи та веломаршрути Карпатами – Косів, Косівський та Верховинський райони – для вас та ваших друзів чи гостей з інших міст!

RSS Нове на туристичному форумі

Туристичний відеоканал