Писаний камінь (gps-треки)

Свою назву Писаний Камінь одержав від карбів (петрогліфів), найдавніший з яких походить з часів Київської Русі. За деякими припущеннями, в минулому на скелях було язичницьке капище. Залишками капища вважають дев’ять круглих виїмок-чаш, які вирубані в камені. До речі, саме стаття про Писаний Камінь на нашому сайті має найбільше переглядів – 70 тисяч!!!!

Маршрут до Писаного каменя на карті

GPS-трек маршруту до Писаного каменя

Найкраще починати підйом на гору до криївки та Писаного Каменю з Буковецького перевалу. Насправді, якщо у вас є машина, навіть і не джип, то ви без проблем можете виїхати ледь не на саму гору. Широка, добре втрамбована, не стрімка дорога, з туристичним маркуванням на деревах, — не дасть вам заблукати.

Похід на Писаний Камінь з села Білоберезка Верховинського району. Стало відкриттям, що в одному місці, на одній дорозі є аж 4 туристичні об’єкти. Це сам Писаний з чудовими краєвидами, водоспади «Надія» та «Млинський» та скеля «Кам’яна Баба». Просто бомба!

На водоспаді Млинський є чудова кам’яна глибока чаша для купання, нічим не гірша, ніж легендарна Терношорська Купіль Мавок в Снідавці.

Білоберезка-Писаний Камінь (gps-трек)

Автор треку, тексту та фото гід Тарас Пасимок


11 коментарів на “Писаний камінь (gps-треки)”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Піші та велопрогулянки, походи та веломаршрути Карпатами – Косів, Косівський та Верховинський райони – для вас та ваших друзів чи гостей з інших міст!

RSS Нове на туристичному форумі

Туристичний відеоканал