Онлайн-мандрівка «Гуцулія: Косів-Верховина» 

Друзі, мандрівники, вітаємо! Ми продовжуємо мандрувати разом з вами регіонами України, спілкуючись, надихаючись, розкриваючи місця сили України, кухню, історії — та саме головне, людей, які щиро закоханих в рідний край.

 

Нашу зустріч ми проведемо в компанії людей, які щиро люблять, вивчають та розкривають рідний край. І на цей раз щасливі провести нашу онлайн-мандрівку з неймовірним мандрівником та дослідником, Тарасом Пасимком.

Тарас Пасимок — натхненний гід, дослідник, мандрівник, автор різноманітних екскурсійних та вело-маршрутів, людина, з якою дуже цікаво! Для полегшення пошуку цікавих локацій, ми додали окремий розділ на сайті — Гуцулія: Туристичні місця, де зібрані більше 30 підбірок та тематичних статтей.

Під час зустрічі ми з вами:

– помандруємо неймовірними маршрутами та місцями сили разом з провідником – по-новому відкриємо для себе безмежно красиву та цікаву Гуцулію, Косів, Верховину;
– поговоримо про історію краю, про місцеву кухню, гастро-фестивалі та інші заходи;
– дізнаємось більше про вело, еко та інші авторські маршрути регіону;
– поговоримо про діяльність УПА на теренах краю;
– та проведемо свій вечір у дуже цікавій компанії!

Дивіться це відео у Facebook:

https://www.facebook.com/mapakosiv/videos/1526932991456749/

та на YouTube:

 


4 коментарів на “Онлайн-мандрівка «Гуцулія: Косів-Верховина» ”

  1. Таня

    Клааас!! Я продивилася на одному диханні… Надзвичайно цікаво і пізнавально… Найбільше мене вразила кількість сироварень в Косові)) Я розуміла , що вони там є… але на думала, що в такій кількості))
    А також те, що сувенірне виробництво та торгівля переходить з базарного рівня на приватний музейний… Круто…

  2. Наталія

    Пане Тарасе, добрий день! На вчорашньому ефірі від когось була інформація про розпорядження на обмеження різдвяно-новорічних святкувань на Івано- Франківщині. Не планую їхати з групою, але туристи часто ставлять питання, які стосуються саме цього періоду. Можливо, знаєте, що потрапило під ці обмеження?
    Мені дуже цікавий регіон. Я вчора була здивована, що у Вас немає туристичного двіжу.
    Такий розкішний потенціал. Я у вересні була одним днем у Коломиї. Не могла устаткувати своїх емоцій. Мені дуже сподобалося місто. Тому обов’язково по теплу до Вас. З походами, ремеслами, сирами і всім іншим. Треба більшого світлового дня.
    Мені ще більше треба в Косів.
    Я дуже люблю маленькі сецесійні міста, люблю кераміку, вишивку, ткацтво. Шукаю не розпіарені локаціі, бо в них справжність
    Нам доводиться жити серед цієї несправедливості й знаходити хороше навколо себе. У Полтаві з туризмом на рівні міста майже глухо. Приватний бізнес не відчуває підтримки, навіть ТІЦ немає. Весь двіж – приватні ініціативи. Всякі департаменти – то для пустодзвонства, або для тих, хто плеще їм у долоні.

  3. Ірина

    Дякую тобі, Тарасе.
    Завжди приємно бачити людей, які щиро захоплюються тим, що роблять. Є таке прекрасне українське слово “залюблені” у свою справу. І, чесно, не важливо, що то за справа. Важливий блиск в очах)) у тебе він є. Хоча ні, справа теж важлива. Бо ентузіазм в очах виробника ракет, які летять нам на голову, я б спостерігати не хотіла. Словом, те, що ти популяризуєш рідний тобі край, – це прям мега супер круто і важливо.

    Зрозуміла, що в житті своєму не була в жодній криївці УПА. Треба буде цю прогалину закрити. Тож ще одна подяка за ідею нових пригод))

  4. Maryna

    Але про криївки то камінь в мій город
    В Чернівецькій області не так багато місця щоб криївки будувати
    Зв’язкові були, але тут фактично з Вижниці тільки гори починаються
    А Прикарпаття там одні гори
    То ясно що там більше в рази можливостей було ті криївки робити
    Москалі доклали багато зусиль щоб тут як такої Укр етнічності не було
    Хоча у Вижниці дуже багато Упівців було
    На Івано-Франківщині в цілому цей рух був більш розвиненим, у нас тут люди були під румунами, це теж взнаки далось. Румуни більш жорсткі були ніж поляки
    Може таки доїдемо до тієї криївки в Усть Путилі якось та дізнаємось ????
    Треба мою бабусю попитати, вона упівців пам‘ятає, тут багато серед її сусідів було

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Піші та велопрогулянки, походи та веломаршрути Карпатами – Косів, Косівський та Верховинський райони – для вас та ваших друзів чи гостей з інших міст!

RSS Нове на туристичному форумі

Туристичний відеоканал