Маршрут походу вихідного дня на Хом’як і Синяк

Івано-Франківськ – с.Микуличин – водоспад Гук Женецький – полонина Хом’яків – г.Хом’як (1542 м) – г.Синяк (1665 м) – г.Малий Горган (1592 м) – полонина Бладжив (1299 м) – ТК Буковель – Івано- Франківськ

День 1. Микуличин – водоспад Гук Женецький – полонина Хом’яків

Група в похід збирається о 8:00 на залізничному вокзалі Івано-Франківська: знайомство, розподіл харчів, короткий інструктаж і в дорогу. Трансфер до села Микуличин. Починаємо піший похід в гори на Хом’як і Синяк.

Далі, вздовж річки, ми йдемо спочатку асфальтованою, потім вона переходить в грунтову, лісовою дорогою, практично по рівному. Повз дачу Ющенка маршрут веде до водоспаду Гук. Гуляємо, фотографуємося, милуємося красою навколо. Починаємо підйом в бік гори Хом’як, далі весь час вгору. Наша мета на сьогодні і місце ночівлі – полонина Хом’як. У літню пору в колибах можна побачити, як пастухи готують карпатський сир. Хоч тут і людно завжди, але полонина настільки велика і простора, що місця вистачить усім.

День 2. Підйом на гору Хом’як (1542 м) – гора Синяк (1665 м) – Малий Горган (1592 м)

Зранку радіально піднімаємося на гору Хом’як (1542 м), звідки відкривається краєвид на найближчий Синяк і кам’яні розсипи, трохи далі на гору Явірник Горган (1467 м) і, якщо пощастить з погодою, на Чорногору. Далі з речами йдемо на Синяк (1665 м) і Малий Горган (1592 м), які прямують один за одним. Сьогодні якраз той день, коли ми сповна настрибаємось по камінню різного калібру.

Підйоми вкриті альпійкою, ялівцем, а в сезон можна вдосталь наїстися чорниці та брусниці. В завершення сьогоднішнього походу на Хом’як і Синяк на нас чекає крутий спуск на полонину Бладжив (1299 м), де ми розбиваємо наш табір і готуємо вечерю.

День 3. Полонина Бладжив (1299 м) – Буковель

Сьогодні легкий день походу на Хом’як і Синяк. Весь час лісовою дорогою і ось ми вже виходимо в Буковель. Далі переїзд до Івано-Франківська.

Похід на Хом’як і Синяк за три дні – добра можливість вирватися з пут цивілізації і метушні великих міст, але замало для повноцінного відпочинку, щоб зовсім забути про роботу. Наступного разу приїжджайте надовше, тут точно є що побачити і де пройтися!

Іван Шпортюк


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Піші та велопрогулянки, походи та веломаршрути Карпатами – Косів, Косівський та Верховинський райони – для вас та ваших друзів чи гостей з інших міст!

RSS Нове на туристичному форумі

Туристичний відеоканал