Капітан Дземброня (відео)

Капітан Дземброня — туристично-етнографічний проект, створений восени 2014 року з метою організації походів Карпатами, пропагування здорового способу життя та культури мешканців гір. Починалося все з того, що ми вирішили зустрічати Новий рік подалі від людей та поближче до природи:  в 2012 році — під Попіваном, в 2013 — між Говерлою і Петросом.

Щороку до нас приєднувалося все більше людей, і виникла потреба організації якогось майданчика для комунікації. З такою метою була створена спільнота Капітан Дземброня.

В 2014 році на Новорічну здибанку зібралася досить значна кількість людей, і виникла необхідність розширення проекту. Ми почали організовувати мандрівки не тільки взимку, а й протягом цілого року. В 2015 році в спільноті почали з’являтися оголошення про наші туристичні плани, до яких могли приєднатися всі бажаючі. Географія мандрівок достатньо широка — Чорногора, Свидовець, Горгани, Мармароси, а географія учасників теж — від Чернігова до Косова.

 

Практично всі наші мандрівки ми намагаємося задокументувати невеликими відеозвітами, які ви можете переглянути на нашому каналі.

Також наш клуб не обмежується гірським відпочинком, адже один з кураторів проекту Андрій Миленко є активним автостопером і він організовує мандрівки мальовничими куточками нашої України та закордону.

В далеких планах нашого клубу є здійснення сходжень на Кавказі, Памірі та організація першої Гуцульської експедиції в Гімалаї. Кожен може долучитися до нашого проекту, приєднавшись до наших акцій, поширюючи інформацію в медіа — ми відкриті до обговорення ваших пропозицій. До зустрічі в горах і не тільки!

Олександр Бондаренко


20 коментарів на “Капітан Дземброня (відео)”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Піші та велопрогулянки, походи та веломаршрути Карпатами – Косів, Косівський та Верховинський райони – для вас та ваших друзів чи гостей з інших міст!

RSS Нове на туристичному форумі

Туристичний відеоканал