Послуги гіда в Карпатах

Пішохідні маршрути горами та веломандрівки, екскурсії населеними пунктами Гуцульщини, – для вас та ваших друзів чи гостей з інших міст!

Тарас Пасимок +38 097 155-84-87, pasymok@gmail.com

 

Додаткові послуги:

  1. Проведення приватних китайських чайних церемоній
  2. Уроки гри на африканських барабанах джембе та варгані
  3. Уроки з хатха-йоги для початківців

Туристичний гід, журналіст та громадський активіст Тарас Пасимок розробив та описав близько 1000 маршрутів та публікацій для проектів МапаКосів, ВелоКосів, Гуцулія та інших косівських сайтів і отримав дві грамоти від Івано-Франківської ОДА та облради за сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток туризму Івано-Франківської області, високий професіоналізм та з нагоди Всесвітнього для туризму та Дня туризму в Україні, а також переможець головної туристичної премії області 2020 року!

За рік карантину і локдауну, я вже написав 30 статтей, де зібрав топ-місця на Косівщині та Гуцульщині. Ця інформація є унікальним контентом і багато місцин описані та опубліковані в Інтернеті вперше. В даній підбірці, я зібрав найкращі об’єктів із кожного топу. Отож, вйо мандрувати!

  1. Село Білоберезка: Туристичні місця
  2. Порталу Гуцулія – 10 років
  3. Гуцулія: Туристичні Місця
  4. Село Шешори: Туристичні Місця
  5. Село Пістинь: Туристичні Місця
  6. Село Космач: Туристичні Місця
  7. Село Яворів: Туристичні місця
  8. Село Снідавка: Туристичні місця
  9. Церкви на Косівщині
  10. Село Буковець: Туристичні місця
  11. Місто Косів: Туристичні місця
  12. Оглядові майданчики на Косівщині
  13. Найкращі місця Косівщини
  14. Пляжі Косівщини
  15. Сироварні на Гуцульщині
  16. Місця Сили Косівщини
  17. Озера Косівщини
  18. Веломандрівки на Косівщині
  19. Музеї Косівщини
  20. Водоспади на Косівщині
  21. Джерела на Косівщині
  22. Маршрути в гори на Косівщині
  23. Криївки УПА на Косівщині
  24. Смішні історії Карпат

207 коментарів на “Послуги гіда в Карпатах”

  1. Галина

    Дякую тобі мій друже Тарас за цікаву мандрівку по місту
    Без твоєї розповіді про місто а також без мандрівки по місту, було б не цікаво і не змістовно!
    Найважливіше ще попереду!!!))) ти напевно знаєш про ще йде мова! Не забувай про це!!! Будь найкращим, будь по переду!

  2. Ірина

    Безкінечно вдячна Тарасу за незабутній травневий тріп Карпатами! А особливо за круті маршрути, цікаві історії та чарівні краєвиди. То було маленьке випробування для мене, але разом з тим найкрутіші враження за весь сезон!
    А ще окрема подяка Тарасу від нас дівчаток за “моральну підтримку для чайників” і яскравий день на Черемошфесті)))
    Повернусь обов’язково і іншим раджу!

  3. Любов

    Тарас, ми всією групою дуже дякуємо тобі за той чудовий настрій та незабутні враження, які ти нам подарував! Фото побачених краєвидів викликають почуття ще раз і ще раз побувати в цих місцях (чекай на нас весною 2015 року)., дуже цікава та змістовна була розповідь про побут та життя місцевих жителів, ми взнали багато нового 🙂 Ще раз дякуємо тобі, ти дуже позитивна людина і твое бачення і сприйняття довкілля, знання історії та переказів, та любов, з якою ти все це передаєш людям – робить наш світ ще більш цикавим і добрим!!!!
    З повагою Любов і вся наша дружня компанія з Тернополя

  4. Валентина

    Тарас, дякую, що відкрив для мене такі різносторонні Карпати! Не зважаючи на втому після нічного переїзду, піша мандрівка в гори навпаки наповнила енергією і позитивом на наступні дні мандрів. Розповіді про мольфарів надали подорожі трохи таємничого забарвлення. Другий день-велотріп…за це особлива дяка. Їхати і милуватися краєвидами, дихати таким чистим і “наповненим” повітрям, чути тихий шурхіт Черемоша-це все в комплексі дає відчути, що життя таки прекрасне..просто його потрібно розбавляти ось такими “фарбами”=)А потім був фестиваль Карпатської культури-дримби, перкусійні барабани, трембіти та інші дивні музичні штуки..звуки яких “відправляють” тебе так далеко, що ніякі способи позбавлення від стресу і поряд не стояли=) В Карпатах немає часу…є Ви і гори. Хто сумнівається-спробуйте провести пару деньків не в Турції/Єгипті на шезлонгах з “all-inclusive”, а так…і Тарас Вам у поміч!) Що ж, до зустрічі в 2015!

  5. Carsten family

    «We had a great time and feel like we understand Ukrainian culture quite well thanks to the tour. You delivered on a quite complicated custom itinerary which we know took a lot of work. I couldn’t be happier with the guides who I feel became our good friends over those several days. Everyone worked so hard to make us as happy as possible! We were spoiled (in a good way) by all of our hosts. Every guest house and master class turned out to be surprisingly good».

  6. Linda Veraasdal

    Biking with Taras in Carpathians, Ukraine

    If you want to experience Ukraine like few others have done before, let us invite you to the mountains of the Carpathians, and meet our biking guide Taras Pasymok, named after the greatest poet of Ukraine — Taras Shevchenko.

    Taras himself is a great fan of traveling, and has been a tourist guide for the last 3 years. But Taras background is journalism, and studied for five years at Kiev National University. Back in his native, small town of Kosiv in the Carpathian Mountains, he is now working as a blogger and journalist as well as offering customer made cycling and climbing tours for our travelers.

    Taras is biking almost every day, except from the winter, and has valuable local knowledge to the area: nature, daily life and customs. When he is not on his bike, you will find him playing his African djembe, or even preforming rap at a local arrangement.

    His friendly personality, and if you are lucky, a taste of his herbal tea with local honey, creates a very special biking experience in Ukraine! Lets go biking Ukraine!

  7. Тарас Пасимок

    дуже дякую всім коментаторам! хотілося би почути думку і від чоловіків, бо таке враження, що я лише дівчат в гори воджу)

  8. Zinovi

    Сучачсний гід який любить свій край, своє місто Косів, природу Карпат і музику. Отримали велике задоволення від спілкування з Тарасом, чудова людина. Завдяки Тарасу світ узнає багато цікавого про косівщину. Успіхів тобі Тарасе! До нових зустрічей!

  9. Олеся

    Го-го! Дякую! Файне сь нагуляв! всім хто хоче побачити класний вигляд Косова з гори Остра чи полежати на велетенських навісних каменюках прямо в центрі міста – вам до Тараса! Буде цікаво 😉

  10. Назар

    чуваче, ти знаєш, що за все в Косові і його околицях я маю бути тобі вдячним по гроб жизні))) але я приїд у ще)))

  11. Людмила Стражник

    Добиратися до одного з 32 космацьких присілків Кляуза випала нагода з Тарасом Пасимком, журналістом “Гуцульського “Краю”, та його колегами-фотографами. Кожен із нас мав різну мету подорожі. Але єднало головне: бажання відкрити для себе нові стежки, нові краєвиди, насолодитися сонячним днем у горах. Молоді хлопці вирвалися вперед, і таки подолали важкий підйом. Нам залишалося лише радіти за них. На жаль, я особисто не витримала важкого підйому. Але в усьому є своя користь. Зате ми познайомилися з чудовою гуцулььською родиною, де нас дуже приязно прийняли. А потім ми ще мали подорож назад до Косова, і цікаві розповіді про пригоди в горах, і про побачене й почуте. Сотні фотознімків, диктофонні записи–подорож була плідною! Крім того, висловлюю велику вдячність директору Косівської ДЮСШ Ігорю Боднарчуку та його дружині і колегам по школі за теплий прийом. Варто їхати в цей чудовий край, до таких чудових людей, незалежно від пори року!

    • Тарас Пасимок

      9 листопада в Косів на відпочинок завітав боєць добровольчого батальйону «Айдар» Микола Павлюченко з молодою дружиною. В рамках проекту МапаКосів та спільно з фотографом Романом Печижаком ми показали подружжю справжню Гуцульщину – село Космач та гору Лисину Космацьку. Люди залишились задоволені і щасливі, а це головне! Слава Україні!

  12. Уляна

    Красиве місто, гарний краєвид з гори Острий, цікава розмова і звісно хороший настрій. Щиро вдячна Тарасу за нові яскраві враження від прогулянки чудовим Карпатським краєм)

  13. Тарас Пасимок

    ну шо туристичний сезон 2015 року офіційно відкритий) сподіваюсь він буде не такий провальний, як 2014)

    • Наталя

      Думаю, цей сезон буде незабутнім-для нас він почнеться з 6 числа, тримайтесь Тарасе до Вас приїдуть київські шестикласники. Не можемо дочекатися зустрічі з Вами.:)

  14. Ana Stasia

    ТАРАСЕ!Дякую тобі за те що допомагав перестрибнути з камінчика на камінчика, що давав руку у складних моментах✊, що шуткував з нами, та сміявся з наших приколів Я ніколи не забуду ці 10 днівДякую, ти самый крутий чувак у всьому Косові

  15. Марина

    Тарас) Дякую, вам за цей нереально крутий сезон. Я дуже вдячна вам за все. А особливо за те що ходили з нами на гори, це було незабутньо. А про ваш репчик я взагалі мовчу. Дякую вам за все, сподіваюся зустрітися наступного літа. Дякую)

  16. Юрій

    дякувати Богові саме Тараса послав бо мені у цьогорічній подорожі рідним краєм……. адекватна щира відповідальна людина
    сподіваюсь на продовження спілкування і надалі

    такі рядки почув я десь з гір

    Карпати! Діти мої
    кохаю вас безмежно
    Любов’ю неосяжною
    Батька й Матері всьому живому

    Ранок посилаєте
    Планеті всій
    Прокинулись бо
    раніше інших

    Отримали СВОБОДУ
    і ну Летіти вдосвіта

    Крилами Любові Здіймаючи
    всіх і кожного

  17. Alina Matoushek

    ніколи відгуків не писала і маю до цього дискомфорт )))
    Але ти і так знаєш, що ти чудовий!)))) і +- ще один дівчачий відгук — це ж дрібниці, правда?

    • Тарас Пасимок

      дякую, я проводжу екскурсії для всіх бажаючих – любих рас, статей та віросповідань, не моя вина, що дівчата охоче залишають відгуки про мої екскурсії) чоловіки просто ліниві напевно)

  18. Таня

    Я Косівчанка.Є такі місця в моєму рідному місті,які я обходила вздовж і впоперек з самого дитинства,але є і такі,які я відкрила для себе лише тепер.
    Я відвідала декілька заходів,які проводив Тарас у Косові.Що теж було дуже цікаво і пізнавально.Завдяки цьому моє літо у Косові не було нудним та не цікавим.За що дякую Тарасу!)
    Їздили ми ще з Тарасом на маловідоме для жителів нашого міста місце”Довгий камінь”де можна скупатись у чистій воді та помилуватись мальовничими краєвидами.
    Ще їздили ми веломаршрут по Косові,де можна було побачити Косів з іншої сторони”Косів цікавий”.Хоча в той день була несприятлива погода…дощило,але це надало своєї особливості поїздці.Коли була сильна злива,ми зупинились у старших людей,які гостинно нас запрошували і навіть пропонували перекусити чогось.Що приємно вразило…щирість і гостинність наших людей.
    Залишилось безліч фото,споглядаючи які можна згадати той день і відчути ті емоції.Не повірила б раніше,якби мені сказали,що буду спускатись такими спусками і втаку погоду)))
    Найбільше мені сподобалась наша прогулянка на гору Остру.Ми прийшли ще вдень,починало вечоріти…і машини які їхали у місті виблискували фарама.З гори це виглядало,як герлянди,які прикрашали Косів,його околиці та гори.Гори ніби вбралися в блискучі прикраси…це було просто казково.
    Там на горі душа інакша-щира,відверта,сповнена переосмислення…розуміння,що життя-тут і зараз.Треба частіше ходити в такі місця,слухати природу,спілкуватися з хорошими людьми.Це релаксація та медитація душі і тіла.
    Щиро дякую тобі Тарас за всі дні,хвилини та емоції!
    Косів,сподіваюся,що наша зустріч не остання!

    • Тарас Пасимок

      дякую за такий великий і похвальний відгук, якщо вже для косівчан мої ексурсії цікаві, то що вже казати про туристів)

  19. Дар`я

    Итак, хотелось бы рассказать всем кто интересуется походами и вылазками, всем домашним и привыкшим к комфорту новичкам и ленивым тюленям,но при этом просто ожидающих пинка под зад для совершения чудесных путешествий на Запад Украины.
    Моё “турне” началось с заочного знакомства с гидом и по совместительству другом моей любимой подружки Машки, Тарасом. Благодаря его труду и энтузиазму, вложенного в статьи , фотки и соц странички – я узнала о том, что есть такой интересный городок как Косов. Карты и маршруты , интересные места – всё очень затягивало и все больше и больше хотелось узнать и увидеть.
    По прибытию в Ивано-Франковск , Тарас как ответственный человек уже был на связи со мной. Интересовался всё ли ок) и если вдруг нужна хоть малейшая помощь , что б я сразу звонила он тот час же с ориентирует и подскажет) было очень приятно , что так беспокоится незнакомый человек. Это вселяет веру в хороших людей. Воодушевившись поддержкой Тараса, я пошла бродить по красивенному городку Франковску. Все было чудно, красиво и восхитительно, но пора было собирать манатки и ехать дальше к своей цели, Косов.
    и Вот он ! не большой город среди гор и холмов -Красиво невероятно! За те два дня опытный, интересный, с хорошим настроение и с хорошими эмоциями гид Тарас показал мне все на что хватило времени) это было безумно интересно и захватывающе! я очень хотела бы еще побывать там и походить по маршрутам с таким гидом! Поразила любовь Тараса к горам и к его родному краю, глаза которые жаждут рассказать тебе все что знает он! рвение и желание показывать и рассказывать о местности бесконечно долгие и красивые истории.А какая речь….это же песня , я бы слушала и слушала, мне было жутко стыдно что я не умею так красиво разговаривать на Украинском языке.
    Так что дорогие не ждите – этого пинка! Делайте себя счастливыми здесь и сейчас!
    Дни которые я провела там были лучшими осенними днями в моей жизни.
    За что я безумно благодарна Тарасу!
    будешь в Киеве заходи на имбирные пряники)))

  20. СвітЛана

    Дуже люблю Косів і завжди рада дізнаватися про нього щось нове, в чому мені допоміг “файний хлопец” цього затишного містечка). Дякую, Тарасе, за прогулянки містом та цікаві розповіді. Особливо сподобалась нічна прогулянка на хребет Острий. Хто “сова”, рекомедую. Такі позитивні емоції, ти, ніби возз’єднуєшся з природою…шум лісу і вітер розгойдує дерево, зверху якого знаходиться наш жовто-блакитний прапор, а внизу все місто у вогнях, залишається тільки зробити так-тсссс і насолоджуватися. Ну, дуже красиво! Але, будьте обережні (скажу вам по секрету) гід з гумором, може й налякати.:) А ще, весела була велопоїздка на камінь Довгий. Спочатку мені здалося, ніби річка тече в іншу сторону, насправді, це не так, але це були такі дивні, і, водночас, приємні відчуття. І ще, і ще, і ще…..багато цікавого і захоплюючого. Можна писати цілу розповідь, але, чесно кажучи, не люблю читати великі записи, хоча і мій получився не надто маленький) Подорожуйте і дихайте свіжим повітрям. Це круто!

  21. Надія

    Шановний Тарасе. Чи є у Вас марковані маршрути в Косівському та Верховинському районах? Якщо да, то які. Буду вдячна за відповідь

  22. Oleksa

    якщо хочете провести круто час – вам до Тараса, це “людина компанія” .. + завжди крім інформації по екскурсії ше й цікаві історії розказує. По тих історія книжку писати можна 😀

  23. rytryt

    ей дружок ти не скучай. номер Тараса набирай.
    Про гори він розкаже все. щей покаже де то є

  24. Sofiia

    дуже раджу йти в гори з Тарасом!)
    окрім неймовірних вражень від гір ви отримаєте дозу відбірних історій.
    на вершинах гір Тарас, як справжній гуцул, захопить вас грою на варгані)
    також, якщо забажаєте, проект Підпільна Чайна може урізноманітнити спектр ваших емоцій.
    гарних походів 😉

  25. Марічка

    Рекомндую Тарасика і якості інструктора піших походів чи просто в якості цікавого співрозмовника.) Досвідченість і бувалість Тараса загартована багатьма походами, про найцікавіші з яких він вам обов’язково повість 😉
    Отож, друзі, пакуйте рюкзак, хороший настрій та не забудьте Тарасика! Магія його цікавих оповідей і смачнющий чай вас обов’язково зачарують)

  26. олеся

    надійна людина з цілою книгою власних пригод) а як грає на варгані!
    заради цього варто сходити з ним у похід)

  27. Meri

    Перш за все Тарас – не гід. Цей не ГІДник просто бере і якимось чином стає тобі кращим другом, поводирем. Не знаю як йому це вдається. Додає до мандрівки того гуцульського перцю. Будь це оповідка оповита таємницями, бринчання варгану, або ж тепленький чайок на перевалі. А ще з ним ніколи не здаєшся. Бо так вже прагнеш дібратися до точки, про яку Тарас може розповідати хоч до ранку. З цим чугайстром забуваєш про кліше типу “По праву сторону…. а площа цієї полонини 7 кілометрів….” Тут все значно багатообіцяюче. Вода в похід – обов”язкова. Це фішка Тараса. І ні, не для того щоб пити. Цікаво?

  28. Тарас

    Дякую Тарасе за похід до скелі) Твої розповіді додали незабутню атмосферу, протягом усіх вихідних, я радий, шо познайомився із такою атмосферною і хорошою людиною як ти)

  29. James Kalyshuk

    Йшовши в походи з Тарасом, я завжди був впевнений що все буде добре, він така людина на яку можна покластися. Кожний похід був унікальний, як і сам Тарас. Подорожі з ним були найяскравішими подіями за останній час. І впевнений що ми нашою компанією будем ходити з Тарасом ще не раз, чого і вам бажаємо)

  30. Олеся

    Дуже рекомендую! Тарас завжди знайде і запропонує цікавий маршрут спеціально для ваших фізичних можливостей

  31. Петро Тєстов

    Як людина, який об’їздив пів-України, можу сміливо порекомендувати Тараса в якості гіда) Це не типовий карпатський гід, який буде розповідати всім відому стандартну банальщину. Тарас покаже вам як в Карпатах поєднується сучасне та минуле, ви зрозумієте чим зараз живуть Карпати та їх мешканці. Ну і звісно маршрути на будь-який вибір, будь-якого рівня складності!

  32. Иван

    Есть желание чтобы дело которое начал Тарас жило и процветало! Тарас профессионал своего дела, он этим живет, поэтому прогнозируемо, он гид высокого уровня. Преимущества: Знание великого множества укромных мест в горах, а также живой интерес к поиску новых, образованность в своем деле и простота подачи материала , общение с природными охранниками + джем на барабанах и игра на дрымбе. Все это в комплексе мало где встречается. Так что рекомендую!

  33. Тарас

    дякую всім за теплі відгуки!

    В 2018 році окрім послуг гіда та велогіда можливі також додаткові послуги:
    1. Уроки гри на дримбі (варгані)
    2. Уроки гри на африканських барабанах джембе
    3.Приватна китайська чайна церемонія
    4.Приватний урок з йоги (хатха-йога Айєнгара)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Піші та велопрогулянки, походи та веломаршрути Карпатами – Косів, Косівський та Верховинський райони – для вас та ваших друзів чи гостей з інших міст!

RSS Нове на туристичному форумі

Туристичний відеоканал